K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Izgubljeni avtomobili

Objavil Janša Nejc, dne 25.02.2008

Vam ime M-505 Adams Brother Probe 16 kaj pove? Kaj pa Durango 95′? No, po pravici povedano sem se tudi jaz praskal po glavi, ko sem slišal ti dve imeni. Potem pa malce kasneje slišim tretji namig: “Clockwork Orange”. In se spomnim – seveda, to je avtomobil, s katerim se je Alex (vodja skupinice, ti. “Drooges”) peljal po cesti in delal norčije. Imel pa sem srečo, da sem ga sploh našel – kot že vidite, ime je zelo zapleteno

YouTube slika preogleda

Clip, kjer se v filmu pojavi ta avtomobil

“The Durango-95 purred away real horrorshow – a nice, warm, vibraty feeling all through your guttiwuts. Soon, it was trees and dark, my brothers, with real country dark.
We fillied around for a while with other travellers of the night, playing hogs of the road. Then we headed west, what we were after now was the old surprise visit. That was a real kick and good for laughs and lashings of the old ultra-violence.”

Avtomobil sta ustvarila brata Adams leta 1969, istega leta pa se je pojavil na avtomobilskem šovu v Londonu. Tam so ga opazili številni kritiki in ga proslavili za najboljši angleški design tistega leta. Na žalost so naredili le tri primerke tega avtomobila. Prvi je v muzeju avtomobilskega designa, drugega so prodali basistu Jacku Brucu iz slavne skupine Cream, kasneje pa se je znašel v rokah različnih zbiralcev avtomobilov. Tretja verzija avtomobila pa je romala v ZDA, od koder so jo leta 1983 vrnili nazaj v Anglijo. Tam od leta 2001 čaka v garaži na popolno restavracijo (na žalost nimam podatkov, če so ga že restavrirali). Vendar bo v anale zgodovine šel kot eden izmed pripomočkov izživljanja Alexa in njegove skupinice nad lokalnim prebivalstvom. Šel bo, ker je delček enega izmed najbolj šokantnih filmov vseh časov, Peklenske pomaranče.

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !