K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Area 51

Objavil Janša Nejc, dne 5.02.2008

Pred kratkim sem na Discovery Chanellu gledal zelo zanimivo oddajo o slavni “Arei 51″. Tako je, o tistem slavnem koščku zemlje sredi puščave, ki je nekako ravno tako mistična oz. skrivnostna kot Atlantida. Pred njo se čez celo leto zbere tisoče in tisoče ti. oboževalcev kulta UFO oz. po naše NLP – neznanih letečih predmetov. Če pa slučajno stopite v območje, je to tako varovano, da ne morete nič, takoj vas aretirajo oz. preženejo stran. Ni kaj, res edinstven skrivnosten košček zemlje na velikanski Severni Ameriki oz. v državi ZDA. Američani zgleda niso zaupljivi ljudje :D Nekajkrat sem se pozanimal in gledal v Google Earthu, kako zgleda ta košček sveta iz zraka. Kar sem opazil, so bile nekatere čudne pike na slikah. Očitno je bilo, da so jih Američani prekrili, ker imajo verjetno tisti predmeti oz. zgradbe izredno velik pomen.

Area 51 – to je preprosto ime kosa zemlje na puščavskih tleh, ki so ga Američani imeli za različne vojaške poskuse po drugi svetovni vojni. Locirana je v nevadski puščavi, tam pa ima svojo bazo ameriška vojska in pa vojaška letalska flota. Na tem koščku zemlje pa se nahaja tudi slano jezero, ki pa je enkraten poligon za letala prihodnosti – takorekoč je to naravno letališče. Po tem, ko so opustili vojaške poskuse, je letalski gigant Lockheed videl v tem koščku zemlje enkratno lokacijo za preizkušanje vojaških letal pod kodo Top Secret. Šlo se je predvsem za vohunska letala z za tiste čase neverjetnimi zmožnostmi. Tako je ta gigant s pomočjo ameriške vojske tam leta 1955 zgradil svojo bazo. Ravno takrat so imeli v tej firmi neko letalo, ki pa je moralo biti zaradi hladne vojne in nevarnosti vohunom tajno skrito (ravno takrat je potekal slaven “lov na čarovnice” kot tako rečemo obdobju McCartneyevega lova na domnevne ameriške komuniste). Gre za slavni model vohunskega letala Lockheed U-2. Njegova prednost ni bila hitrost, temveč višina zaradi ozkih in zelo dolgih kril – lahko se je povzpel na višino 21000 m ali pa tudi več. V uporabo je skrivno prišel leta 1956, slaven pa je po tem, da so ga s pilotom Garyjem Powersom sestrelili nad takratno Sovjetsko Zvezo in to ravno v času, ko so se začeli izboljševati odnosi med državama. Kriza se je spet poglobila, do vrhunca je prišla v kubanski krizi leta 1962.

Prvo tajno orožje se je izkazalo kot zelo uporabno, vendar je znanost zahtevala še večji napredek, saj se je Rusom posrečilo izdelati rakete, ki so lahko sestreljevale zelo visoko leteča letala. Tokrat so hoteli narediti hitro vohunsko letalo, ki bi lahko dosegalo višine do 25000 m in pa imelo hitrost 3 mache – pribl. 3200 km/h. Izdelali so še zdaj dih jemajoče letalo Lockheed SR71 – Blackbird. Po hitrosti je preseglo 3 mache, bilo je neverjetno dodelane oblike in prebarvano je bilo s posebno črno barvo. Ti dve svari sta omogočala, da se je težko pojavilo na radarskh zaslonih. Postal je predhodnik Stealth – nevidnih letal. V uporabo je prišlo leta 1966 in že sam podatek, da ga nikoli niso sklatili iz neba pove, kako dobro izdelano je.

Američani so morali počakati še nekaj časa, da so naredili naslednji korak. Hoteli so narediti letalo, nevidno očem radarja. Če so začeli se ukvarjati s problemom z letalom SR71 Blackbird, jim je uspelo dokončno odpraviti problem z vojaškimi reaktivci Lockheed F 117 Nighthawk. Prvi prototip so naredili leta 1977, se pravi 11 let po prvem poletu SR71. Do leta 1983, ko je bil prvi polet s končnim modelom, so ga še izpopoljnevali. Proslavil se je v zalivski vojni in od takrat naprej je nepogrešljiv del ameriškega vojaškega letalstva. Ko je ta model postal prvi nevidni lovec, so takoj za njim na podlagi izkušenj naredili še nevidni bombnik B2, ti. leteče krilo.

Sedaj pa v “Arei 51″ verjetno izdelujejo neko tehnološko bolj napredno letalo oz. izstrelek. Vendar je to zaenkrat še vse v mapi Top Secret. Area 51 pa ni znana samo po letalskih izdelkih, temveč tudi po skrivnostnih pojavih, ki pridejo najbolj do izraza ponoči. Govorim o NLP-jih, ki pa so zaenkrat še uradno nepojasnjeni in verjetno bodo še kar nekaj časa. Govorice pravijo, da imajo nezemljani pod zemljo oz. pod gorami v Arei 51 svoj štab in tesno sodelujejo z Američani, pri tem jim pomagajo pri najnovejših tehnologijah, v zameno pa lahko na vsake toliko časa na svojih poletih vzamejo kakšnega zemljana s sabo. Vse to in še več zgodbic se sliši skoraj vsak dan in vendar se je vse skupaj začelo…

… z imenom Bob Lazar, ki je povedal svojo zgodbo o tem, kako je deloval v območju 51. Najela ga je neka organizacija, da bi deloval v tem območju. Tam naj bi pregledoval sistem pogona na NLP-ju. Na njem naj bi tudi neslišno letel, bil naj bi v njem itd. Po teh izjavah so ga napadli in mu grozili vladni uslužbenci, hkrati pa so mu izginili vsi podatki o njegovi karieri. Seveda jih oblasti na koncu niso našle. To se zdi zelo sumljivo, ker po satelitskih posnetkih satelita Skylab iz leta 1974 je vidno ob letališki stezi bazo S-4 ; tam naj bi bili skriti leteči krožniki oz. NLP-ji. Skratka po tej izjavi je javnost ponorela. Area 51 je postala turistično prizorišče za opazovanje NLP-jev. Area 51 je pokukala iz svojega skrivališča. In vendar je trajalo do leta 1995, da jo je javno priznala tudi Ameriška oblast. Povod za to je bila tožba 5 oseb zaradi zastrupitve s strupenimi plini. Te osebe pa so živele v okolici območja 51. Tožba je prinesla priznanje le do te mere, da je oblast sicer izjavila, da obstaja to območje. Vendar pa v izjavi tudi piše, da so vsa ta videnja NLP-jev iz preteklosti samo posledica preizkušanj vojaških letal, ki so kasnjeje prišla v uporabo.

Že od pojava v Roswellu se ljudje sprašujejo, zakaj jim oblasti ne priznajo, da obstajajo nezemljani in pa tudi njihovi NLP-ji. Za to vprašanje obstaja logična razlaga: seveda so državne skrivnosti navzoče povsod. Konkurenca in pa sovražniki ne počivajo in če kaj uide iz nadzora in novica prehitro oz. nekontrolirano pricurlja v javnost, jo mediji takoj z užitkom pograbijo in raztrosijo povsod po svetu. Obstajajo samo izjave posameznikov o bližnjih srečanjih tretje vrste, ki pa jih oblasti seveda zanikajo. Zato je tudi nastala slavna “Teorija zarote”. Imam pa tudi drugo, mogoče še bolj logično razlago: ljudje na prihod nezemljanov sploh nismo pripravljeni, kajti od izjav posameznikov lahko samo opazimo, da se jim je življenje po bližnjih srečanjih tretje vrste življenje povsem spremenilo. Psihično še nismo povsem zreli, vendar pa se tu pojavi dvom. Seveda nismo psihično še zmožni srečanja, ko pa 99,99% zemljanov takega srečanja sploh doživela ni. Obstali smo na negotovi točki: ali res obstaja tam nekje daleč stran neka civilizacija, ki je naprednejša od nas in nas nekako nadzoruje? Zakaj bi verjeli vsem tem trditvam, če pa sami srečanja doživeli nismo? Na vprašanja si odgovorite sami.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Area 51”

  1. Peter pravi:

    Kaj nej rečem – jst sm prepričan da neki že skrivajo. Eni pravjo kok enostavno je to k mamo TV pa radio, pa internet. Kr poglejte kok je šla tehnologija v samo zadnjih 20 letih naprej??? Mislm da za celih 2000 let pa še kej bolj nazaj! Tko da – ja mislim, da mamo tehnologijo, ki mogoče ni naša. Verjamem, da je kdaj kakšen dogodek bil, ko so zmeljske oblasti prišle do neke tehnologije – ampak dokler ne bomo to vidl in slišal na lastne oči in ušesa bo zgolj samo MIT!! Kotr naprimer to ali je Elvis Presley žil ali ne :)

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !