K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Ostali avrtomobili Jamesa Bonda in njegovo akcijsko življenje v avtomobilu (tretji del avtomobilistične zabave)

Objavil Janša Nejc, dne 18.12.2007

Najprej bi se vam rad zahvalil za dobro obiskano prejšnjo objavo. Tukaj pa bom objavil predvsem tiste avtomobile ki verjetno niso tako poznani in jih je tudi James Bond malokrat uporabljal. So pa na svoj način tudi oni sestavili nepozabne filme o tajnem agentu 007.

Sunbeam Alpine


V prvem filmu, Dr. No, tajni agent še ni imel svojega avtomobila. Se pa je prevažal s kar precejšnjim seznamom avtomobilom. Med njimi je najbolj znan Sunbeam Alpine, majhen roadster, ki ga vidimo v edinem “chase-u” v filmu. Je tudi edini športni avtomobil v filmu. So pa v kasnejšihfilmih avtomobili postajalibolj in bolj pogosti. Med bolj slavne stranske avtomobile lahko zapišemo:


Rolls Royce Silver Shadow


Mercedes Benz 600 Pullman


Range Rover

Zelo velika zbirka avtomobilov, ni kaj. Vendar le kaj bi delali z avtomobili v filmih tajnega agenta, če jih ne bi uporabili za akcijske prizore, ki popestrijo vsak film agenta 007.

Prvi pravi chase se je zgodil v filmu Dr. No, vendar je brez kakšne prave akcije, edino, kar je akcijskega, je eksplozija avtomobila, ko pade v prepad. Nobenega strela iz pištol, samo dim in prah. Bodite pozorni: a se vam ne zdi, da je v dveh scenah en in isti ovinek?

YouTube slika preogleda

No, po tem filmu so se stvari drastično spremenile, že pri filmu Goldfinger je bil vse drugače. Prvič se je pojavil Aston Martin DB5, prvi pravi bondov avtomobil. In kako ga je znal uporabiti!

YouTube slika preogleda

Kasneje se je zvrstilo precej pomembnih skcijskih scen z avtomobili, vendar so nam v spominu ostali tile:

Tudi po dveh kolesih se da… Sean Connery v edinstvenem Fordu Mustangu tako uide policajem.

YouTube slika preogleda

Iz filma The Man With The Golden Gun prihaja ta nepozaben obrat.

YouTube slika preogleda

Prvič se izkaže Lotus Espirit, ki se na koncu spremeni v podmornico

YouTube slika preogleda

Tu pa je ena najboljših car chase-ov vseh časov, kjer spaček pokori vse ostale avtomobile

YouTube slika preogleda

Tokrat pa je James Bond presegel vsa pričakovanja! Tudi, ko je taxi že čisto razpolovljen, ga še vedno vozi, da bi ujel padalko.

YouTube slika preogleda

Ahhh, dobre stare Lade, kaj pa morete proti Astonu Martinu z V8 motorjem.

YouTube slika preogleda

Po dolgem času je spet Aston Martin DB5 tukaj! Sedaj se meri kar z Ferrarijem novejše dobe. Staro vs. novo

YouTube slika preogleda

Kratek clip, kako se avto znajde pred tankom, ki ga vozi tajni agent 007

YouTube slika preogleda

Tu pa BMW gre kar po tipkah na mobitelu!

YouTube slika preogleda

V filmu Die Another Day ledena akcijska pustolovščina, malce spominja na The Living Daylights, vendar je veliko bolj akcijska. In kako Bond še vedno ostaja kljub vsem pritiskom hitro misleč taktik.

YouTube slika preogleda

Prejšnjič: Avtomobili Jamesa Bonda (drugi del avtomobilistične zabave)

Naslednjič: ??? (po vašem mnenju) (četrti del avtomobilistične zabave)

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Ostali avrtomobili Jamesa Bonda in njegovo akcijsko življenje v avtomobilu (tretji del avtomobilistične zabave)”

  1. Ford blog » Ostali avrtomobili Jamesa Bonda in njegovo akcijsko življenje v avtomobilu (tretji del avtomobilistične zabave) pravi:

    [...] JanÅ¡a Nejc wrote an interesting post today onHere’s a quick pericopeNajprej bi se vam rad zahvalil za dobro obiskano prejšnjo objavo. Tukaj pa bom objavil predvsem tiste avtomobile ki verjetno niso tako poznani in jih je tudi James chains malokrat uporabljal. So pa na svoj način tudi oni sestavili nepozabne filme o tajnem agentu 007. [...]

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !