K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Vaš komentar: najbolj krvav film?

Objavil Janša Nejc, dne 12.11.2007

POZOR!!!!!! Ta stran ni namenjena tistim, ki jim nastane slabo, ko gledajo krvave prizore v filmih, ker tukaj jih bo precej veliko!!! Če vas pa vseeno zanima, kako bo oz. kako izgledajo te prizori, ste na tej objavi na lastno odgovornost. Še posebej pa je prepovedana otrokom do 15. leta!!!!!


Bil je 31. oktober in bila je noč čarovnic, najbolj strašna noč v letu. Po televizijskih kanalih so se v večini vrtele grozljivke. Verjetno je prenekateremu izmed vas “srce padlo v hlače”, tukaj pa se vam bo verjetno vse skupaj zdelo nagnusno, da vas bo minilo že takoj po prvem clipu. To je mogoče najbolj krvava objava na blogu. Če je treba, si zatiskajte oči, vendar to pri tem ne bo potrebno, ker boste blogerji izbrali vam najbolj krvav film oz. odlomek iz filma.

YouTube slika preogleda

Verjetno res najbolj krvav film vseh časov :D

Verjetno se spominjate starih vesternov, kjer je bilo vse polno streljanja. Vendar kar pa jih je večini razlikovalo od današnjih filmov pa je bilo to, da niso prikazovali krvi. Spomnim se npr. filma, ki sicer ni vestern in ni prvi slovenski film, je pa prvi slovenski partizanski film – Na svoji zemlji. Spomnim se prizora, ko partizani presenetijo domobrance, nekdo od partizanov pa sreča pri vhodu domobranca ter ga iz neposredne bližine z rafalom iz strojnice potolče. Domobranec oz. igralec pa se samo prime za trebuh in se neteatralno zvrne po tleh. Takratni filmi tega niso tako spektakularno in nazorno prikazovali.

YouTube slika preogleda

Klasika vesternov: High Noon in en tak zgled, kako so včasih padali pod streli igralci

Bolj krvave prizore so začeli prikazovati špageti vesterni (imenovali so jih tudi zato, ker ponavadi na špagete paše paradižnikova omaka). Prvi izmed večjih filmov, ki se je upal to prikazati, pa je bil Bonnie and Clyde iz leta 1967. Skozi film se ne dogaja kaj posebej pretirano groznega, vendar na koncu je pa tisti strelski obračun, kjer glavna junaka dobesedno prerešetajo rafali iz strojnic. Režiser Arthur Penn je odločno rekel ne Haydsenovemu zakonu, ki je preprečeval prelivanja krvi na filmskem platnu in je dal odpreti vrata svobodi umetnikovega izražanja.

YouTube slika preogleda

Konec pri filmu Bonnie and Clyde

Sedaj pa nekaj klipov, pri katerih boste lahko glasovali za najbolj krvav film – če ste že videli vse filme, vam ni treba obujati spomine na takšne prizore, drugače pa še enkrat, ogled je na lastno odgovornost!!:

YouTube slika preogleda

Trailer The Texas Chainsaw Massacre

YouTube slika preogleda

Anime Elfen Lied

YouTube slika preogleda

Trailer filma Hostel

YouTube slika preogleda

Slavna scena iz filma Kill Bill Vol.1

YouTube slika preogleda

Slavna scena iz filma Saving Private Ryan

YouTube slika preogleda

Saw I, II, III

YouTube slika preogleda

Trailer Kristusov pasion

YouTube slika preogleda

in za konec, mogoče najbolj krvav film vseh časov: Braindead

Emmmm… Če ste tole preživeli, morate res imeti močan želodec. Priznam, ko sem delal objavo, me je prešel čuden občutek slabosti. Objavo sem napisal predvsem zaradi lastnega, osebnega izziva. Sebe sem preverjal, ali lahko zdržim vse te prizore, vse te vizualne napore. Konec koncev sem potem, ko sem si vse ogledal, šel od računalnika 100x lažji. Vesel sem, da sem živ in zdrav. Hkrati sem se v nekaterih odlomkih zavedal, kako lahko je prelivati kri v filmih, po svetu pa še vedno ljudje prelivajo svojo kri v vojnah in spopadih. Naj bodo te clipi opozorilo proti nasilju nad vsemi, naj se ustavi nepotrebno prelivanje krvi po vsem svetu.

P.S.:  Tukaj bodo še ostali projekti, ki sem jih pozabil dodati

YouTube slika preogleda

Trailer filma The Shining 

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Vaš komentar: najbolj krvav film?”

 1. paucstadt paucstadt pravi:

  Predlagam še Cannibal Holokaust…

  Drugače pa zelo zanimiv (beri: krvav) izbor.

 2. diaaa diaaa pravi:

  Današnji filmi so nas naredili povsem odporne na kri (če ne v življenjskih situacijah, pa vsaj na platnu oziroma malih ekranih). Grozljivke več sploh niso grozne – kri teče, glave pokajo, letijo roke, noge, drobovje – a pravega efekta ni. Dobra grozljivka je psihološka grozljivka… jaz bi raje iskala takšne prizore/filme.

  Kar se pa krvi tiče… moji “najljubši” krvavi prizori so iz klasike: A Nightmare on Elm street.
  Freddyjeva dobra dela: http://www.youtube.com/watch?v=M0q9Q3U2ADU
  Funny as hell :D

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !