K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

London: Day 5

Objavil klobi, dne 13.09.2007

Ta dan sva bila bolj lena in si nisva veliko ogledala.

Peti dan nama jo je zagodla podzemna. Ker so v Londonu ta čas prenavljali1 celoten Tube sva morala prestopati in se peljati z avtobusi, da sva prišla na pravo postajo. Odpravila sva se v muzej voščenih lutk Madam Tussauds. Druga2 menda “must” zadeva, ki jo moraš pogledati oz. je ena izmed zadev, ki jih takoj povežeš z Londonom. Seveda je karta svinjsko draga3.

Muzej je zanimiva zadeva vendar niti približno tako impresivna kot pričakuješ. Ok, Spielbergu sem predlagal nov film, z Travolto in Samuelom L. Jackosnom sem se zmenil da bosta nastopala v njem4, Naomi Campbell :D mi je dala telefonsko kljub temu da ji je Zmešnjavca lezel v joške, z Tomom Cruisom sva razpravljala kako delujejo sekte, kako uspešno skačeš po kavčih in kako ženi oprati možgane5.

Buffy, Robin Williams in Whoopi Goldberg so me povabili na pivo, a sem se že zmenil z Spidermanom in Indiano Jonesom. Michael Jackson zgleda kot punca, Sean Connery bratcu ni hotel pounudti viskija, Z Charlijem Chaplinom in Humprjeyem Bogartom smo se posmehovala Nicolasu Cageu, ki se je delal motorista.

Jack Sparrow/Johhny Depp je imel okoli sebe preveč oboževalk, mi je pa uspelo dobiti nasmeh od njegove soigralke. Alfred Hitchock je svetoval da naj ne delam grozljivke ker je on v njih že vse dosegel. Imel sem čast se slikati z Ayrtonom Senno in v napetem finišu prehiteti Lanca Armstonga, z princeso Diano in Stephenom Hawkingom smo popili čaj. Buzzom Aldrinom je še vedno jezen na Neil Armstonga, Tom Jones je rekel da pride natopat v Hit ko bo zgrajen. Zmešnjavca je poliral glavo Ghandiju.

Robbie Williams je bil nad mano čisto navdušen. Fidel Castro je odličnega zdravja saj mu Nelson Mandela in Kofi Annan ves čas delata čajčke, Jaserjem je bil preveč zaposlen v pogovor z Linconom, Nixonom in Kennedyem o tem kako je nazadovala Amerika odkar so odšli. Martin Luther King je pecal Margert Tatcher. Ko se je Nejc postavil poleg Tonya Blaira in rekel da bo oponašal Busha so mu oči začele svetit rdeče….

Hitelr in Saddama sta se skrivnostno režala v kotu. Sprehodila sva se tudi med morilci in prestopniki. Vstopa v Haunted House nisva dodatno doplačala. Z vlakcem pa sva si ogledala London skozi zgodovino.6


Ko sva po kar nekaj časa prišla ven sva se malo sprehajala in ugotovila, da sva na Baker street, kjer domuje Sherlock Holmes zato sva si ogledala njegov muzej in kupil sem si angleški klobuk.

Poleg pa je stala majhna trgovina z Beatles robo, pod njo pa je bil majhen muzej Beatlov. Prodajalec je povedal da v Londonu sploh ni nobenega resnega muzeja posvečenega Beatlom. Potem sva si privoščila malo bolj fancy kosilo ;) 7

Bila sva zelo utrujena8 in sva iskala prostor za počivanje. Med sprehajanjem po Regents park sva zagledala stolem se usedla in se udobno namestila. Ko sem po pol ure že skoraj zaspal se je prikazal en mudel in zahteval od mene da naj plačam najem stola, ker se mi res ni dalo več vstati sem mu plačal drag funt in pol in zadremal.

Potem je sledil obisk zadnji McDonaldsa9, kjer se spet nisva najedla in se znašla v dilemi kam pospraviti smeti. Ker je namesto koša čakalo obvstilo, da nimajo košev zaradi varnosti.

Sčedila je prva vožnja z dubble deckerjem. Res zanimiv pogled na mesto10.

Zvečer odštekan žur, ker sta se Španca Fernando in Nacho11 poslavljala12. Bilo je spet fajn.

 1. in jo še vedno []
 2. prva je London Eye iz drugega dneva []
 3. spet glej dan dve, ko sva kupila komplet kart in prišparala 4 funte []
 4. ne bo novi Pulp fiction / Šund []
 5. tom na oprah-scarry movie 4, originalen posnetek-vreden ogleda []
 6. filmčk pride []
 7. vsaj zgleda tko []
 8. hehe, posledica prejšnje noči []
 9. predrago, premalo, se res ne splača []
 10. bo tud filmčk gor []
 11. menda da okrajšava od Ignacio []
 12. naslednji dan sem ugotovil, da je bil to pravzaprav njun predzadnji dan… tako da smo morali naslednji dan tudi proslaviti :) []
 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “London: Day 5”

 1. irena irena pravi:

  omg, sej se morajo hecati v mekdonaldsu s temi smetmi… a sploh kdo “kontaktira a member of staff” ali pač vsi mirno pustijo stvari za seboj na mizi?

 2. klobi klobi pravi:

  @Irena: hehe, najprej sva stala z pladnji kot butca, potem pa sva jih pustila na eni mizi. In ne, nihče ne kontaktira osebja, saj ga je bilo tam itak premalo, tko da je velka možnost da se pač usedeš za mizo k še ni bla pospravlena. To je bil M na Liverpool Station.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !