K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

London: Day 4

Objavil klobi, dne 4.09.2007

Na ta dan sva ugotovila, da poskušava vsak dan prej vstati sva pa v realnosti vsak dan pozneje vstala in da lahko kruh popečeš v toasterju1 !
2. dan mi je uspelo prebrati zadnjega Harrya2. Bil sem razočaran. Moral bi biti drugačen konec. Harrya drugače dobiš v Londonu za približno 10 evrov ceneje z možnostjo lepše naslovnice, kupiš pa ga lahko res povsod, med drugim tudi na bolšjaku. Zato je bila prva zadeva po zajtrku obisk postaje Kings cross in perona 9 in 3/43 kjer se Harry odpravi na Bradavičarko4.

Na poti v British museum sva šla mimo British library5 . Kip ki stoji pred to veliko stavbo ima zelo zanimivo pozo, le na kaj spominja? ;) .

Uspelo nama spet malo zaiti iz poti a sva po manjšem ovinku le prispela. British museum me je razočaral in se mi ni zdel tako zanimiv, čeprav bi lahko komu bil res zanimiv . Spet samo nekaj utrinkov iz muzeja. Videla sva vitrino ki je bila dolga skozi celo dvorano in nafilana samo z tableti in kristalno lobanjo, za katero so odkrili da je fejk6 .

Obiskala sva še zanimivo Afriško razstavo kjer so predstavljali izdelke iz orožja (od dreves do živali), ki izgledajo zlo kul, predstavljate si da imate v bližini vhoda takle stolček, adijo vlomilci ;) .

Zmešnjavca se je srečal z 300 let starim pujsom in si prilastil 5000 let in 2 miljona let stari sekiri7.

Pogledala sva si tudi Rosetta Stone, kamen s katerim so razvozlali hieroglife je ena izmed bolšjih zadev8 . Videla sva še mumije, velikansko roko in delčke pantheona.

Malica je bila nekakšen hotdog z neko klobaso… bila sva lačna in to je bilo najbližje.

Ko sva se še malo sprehajala po okolici muzeja sva odkrila znak za Comic museum. Ker so obema všeč stripi sva se odločila zadevo it pogledat… Amapk nisva najdla nobenih oznak in naredila sva dva kroga po okoliških uličicah. Vmes pa sva naletela na pravo striparnico, ki je bila založena z kar precejšnjim številom stipov in mang. Res močno sm se moral upreti želji po nakupom kakšnega zvezka kake mange9. Seveda so naju v striparnici napotili v pravo smer. V Comic museum sva imela prost vstop in muzej se je izkazal za res fajn stvar.

Naslednja tarča so bili kraljevi dragulji. Boleče za noge!… Izstopila sva na postaji London Bridge in šla ob Temzi čez Tower Bridge. Mislila sva da bodo vstopnice prodajali poleg nečesa kar zgleda vhod. Res so ljudje tam noter hodili a vstopnice so pa prodajali 500 metrov stran. Ko sva le dobila precenjene vstopnice sva se odpravila noter. Vrsta za ogled kraljevih draguljev je skoraj tako dolga kot vrsta za Louvre. Slikati in snemati ne smeš. Med čakanjem si lahko ogledaš posnetke kronanja, meče, palice in grbe kraljev in kraljic. Da lahko vidiš dragulje moraš vstopiti v trezor10. Poleg kron so zanimivi še jedilni pribori in meni najbolj všečna res ogromna zlata posoda za punč. Poleg vseh razkošnih in dragin kron pa lahko vidiš čisto na koncu tudi krono, ki jo je oblikovala 12-letna deklica, ki je zmagala na tekmovanju11. V Tower of London lahko drugače vidiš še ene par zadev, kot so npr.: topi in topovske krogle, palice za dvoboje, oklepe vseh velikosti in še druge zadeve.

Sledil je najcenejši fast food najinega potovanja, za dve porciji fish and chips sva odštela 5 funtov.

Potem ko sva se najedla sva hitro skočila v trgovino še po pivo in se odpravila na koncert. Ker ni bilo 30 ravno 30 stopinj so se morali glasbeniki ogreti. Na sliki vidite dve vodki in tri kave…


Ljudje so se ta dan zbrali dosti hitreje in kmalu je bila zadeva nabito polna. Vzdušje je bilo res fenomenalno, izvajalci pa odlični. Najbolj všeč mi je bilo to, da so poslušalci plesali na isti viši kot izvajalci. Pevci so se na trenutke tudi pomešali med plesoče. Kot sem že omenil v opisu tretjega dneva je igrala zasedba AllStars. 112 & 2 – dodatna dva filmčka o vzdušju :D

http://video.google.com/videoplay?docid=1027642788864649963&hl=en

Na žalost je začelo deset minut pred koncem koncerta rositi in zato so ga končali. Sodelovala sva še v žrebanju za električno kitaro, a je nisva dobila :( .

Po večerji je sledil žur v hostlu. Tisti dan je štamperle, ki sva ga kupila pri kraljevih draguljih prišel prav :D .

Nadaljevanje: London: Day 5

 1. ja toaster smo mel []
 2. kupljen v Sloveniji na dan izida :D []
 3. ki sem ga zmotno najprej hotel poiskati na podzemni :D []
 4. kaj morš, fan sm []
 5. na Google maps so očitno odstranili satelitske posnetke []
 6. najdeš jo lahko v kakšnem filmu, med drugim pa tudi v eni izmed epizod Stargate SG1 []
 7. levo 2 mil stara, desno 5000 let stara sekira []
 8. čeprav je okoli njega ves čas polno turistov []
 9. hvala bogu za brata, ki mu včasih pravim kar žid []
 10. katerega vrata zgledajo res masivno []
 11. takoj ko najdem na spletu sliko od te res lepe krone jo dam sem, toda trenuto se mi izmika, če kod ve kje bi lahko to našel naj sporoči []
 12. disco is back! []
 • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !