K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

London: Day 3

Objavil klobi, dne 31.08.2007

Tretji dan sva kot prvo obiskala Tate Modern1 . Vstopnina je prosta, razen za posebne razstave, takrat je bila ena izmed njih razstava o Dailju2. Fotoaparati in kamere niso dovoljene znotraj, toda vseeno sva uspela narediti nekaj fotografij. Če ste gledali Childern of Men se del dogaja tudi v tem muzeju.

Ko prideš noter, vstopiš v ogromno dvorano Turbine hall.

Ogledala sva si razstavo o svetovnem prebivalstu, ki postreže z kar šokantnimi dejstvi3.Da vas ne bi dolgočasil z vsemi dejstvi bom naštel le najbolj zanimive objekte na razstavi.

http://video.google.com/videoplay?docid=6956056794257204293&hl=en

Košarske žoge v akvariju. 24 kg težka pakunga mila ki med drugim tudi odstrani rjo, 36 litrov pardajzeve mezge, steklen wc, papige, 10 velikih kosov stekla ki delujejo kot bedno ogledaleo, labirint ki te pripelje do pokvarjenega tv-ja.

Ena izmed najbolj meni zanimivih stvari je bil t.k. “Shit in a can” umetnik je naredil 90 pločevink v katere je zapakiral svoj drek. Tukajle so zadevo malo bolj raziskali.

Druga umetnija je bila Ave Marija, tri roke vse dvignjene v isti poziciji. Prva predstavlja pozdrav angela Gabriela Mariji “Ave Marija”, druga prestavlja star rimljanski pozdrav “Ave” in tretja Hitlerjev salut “Heil”. Res impresivna skulptura, na žalost pa nimam nobene slike in je tudi na spletu ne najdem.

Razočaralo me je le to da je bilo skoraj nič prostora posvečenega stripom. Tam sva se zadržala res dolgo, saj je bilo treba veliko pogledati. Nato sva se napotila čez Millenium bridge, toda ujel naju je orenk dež, zato sva rajši tekla v Shakespear Globe Theatre. Zelo lep muzej in predstavitev pravega gledališča, ki je narejen točno tako kot prejšnji. Ima celo slamnasto streho, kar je še vedno zakonsko prepovedano zaradi velika požara v Londonu4, zato ima tudi vsa streha na vrhu škropilnike v primeru požara. Imeli smo srečo da smo lahko v živo gledali vajo.

Sledil je prvi obisk McDonald’s-a. Drago in ne naješ se.

Nato sva se odpravila v South Bank, da bi si šla ogledat kraljeve dragulje… V najini brihtnosti nisva pogledala kdaj se zadeve v Londonu ponavadi zaprejo, na žalost sem to ugotovil šele ko sem prebiral Lonely Planet5 med občudovanjem HMS Bellfasta, ki je bil tudi že zaprt.

Imela sva priložnost videti odprt Tower Bridge.

Ko sva šla mimo mestne hiše6, se je v amfiteatru podobnem prostoru pripravljala neka zadeva. Kot prava turista sva vtaknila nos v zadevo in ugotovila, da gre za predzadnji dan celomesčnega glasbenega7 festivala The Scoop at More London. Zaigrala nam je zasedba Mammoth. Folka je bilo tudi kar nekaj in muzika je bila odlična. Izvedela pa sva še da bo naslednji dan8 zadnji dan igrala AllStars zasedba z Posebnimi gosti. Takoj sva se odločila, da se bova naslednji dan vrnila. Bilo je res fajn…

Zvečer pa sem z Čehom odšel v prvi pub na Guinessa. Čeh je bil zelo navdušen nad tem da je natakar natočil Guinnessa do skrajnega roba in to celo v dveh korakih. Najprej je natočil do vrha nato pa počakalda se pena usede in nato še enkrat dolil. Pravi da na Češkem tega ne vidiš(( dobesedno je rekel: “škrtuhi smo” )).

Nadaljevanje >> London: Day 4

  1. muzej moderne umetnosti []
  2. na žalost sva poskušala šparati in se nama je zdela predraga []
  3. glej galerijo zgoraj []
  4. leta 1666 []
  5. London Encounter – mejhna knjigca z priročnim zemljevidom, dokaj uporabna []
  6. za katero sploh nisva vedla da je to to, ker ne izgleda kot mestna hiša []
  7. zastonjskega []
  8. t.j. petek 27.7 []
  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !