K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Ženske voznice

Objavil klobi, dne 24.08.2007

Vzeto iz časopisa Delo

Prva Saudijka z vozniškim izpitom

Pet 24.08.2007

Devetnajstletna Arabka Mariam sme kot prva ženska v zgodovini Saudske Arabije voziti avto. Vendar šele zdaj, ko je spremenila spol. Nikoli se ni počutila kot ženska, je povedala za saudski časnik Okaz. Ko je njen zdravnik ugotovil, da je biološko bolj moški kakor ženska, se je odločila za operacijo. Na vprašanje, česa si najbolj želi kot moški, je Mariam, ki se zdaj imenuje Čaled, dejala, da je to vozniški izpit. Ženskam, ki jih v tej islamski kraljevini zalotijo za volanom, namreč grozi zaporna kazen, piše Süddeutsche Zeitung.

Ok, kot prvo naj razjasnim, da vse osebe ženskega spola, ki so me kadarkoli vozile niso slabe voznice1 . Ne želim užaliti kakšne ženske vendar je dejstvo, da je statistično gledano ženska slabša voznica (statistično). Zanimivo toda ali niso mogoče moški Savdske Arabije pač želeli imeti manj nezgod na cest? Ali pa mogoče delajo uslugo ženskam s tem da jih povsod vozijo? Vem da nobeno izmed teh vprašanj ni prav zastavljeno, toda taka vprašanja bi štela v prid, če bi to uveljavili kje bližje Evropi… Ok, sam se z arabci ne strinjam, a vseeno mi gre po glavi, da bi tako pravilo še vedno upoštevali če bi bile ženske enakopravne.

 1. res []
 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Ženske voznice”

 1. Big Gigant Head Big Gigant Head pravi:

  Jaz sm čist za, da se ženskam ukine pravica do opravljanja vozniškega ispita. In nekaterim moškim.

 2. naivna pravi:

  Hm, kaj pa to, da se, ti govedo, oprosti za besedo, statistično gledano, največ nesreč naredi zaradi neprilagojene hitrosti. In ker se tipom zdi, da imate prekratkega in ne znate drugač sprostiti svoje energije, morate hitro vozit. Več moških kot žensk vozi prehitro. In potem pizdijo na ženske, ker se ob njhovem prehitevanju ne umaknejo dovolj hitro ceste.

  A je blo to tko mišljen?
  A tko: Ja, še dobro, da jim ne dovolijo vozniškega izpita: skoz svoje mreže nič ne vidijo. Praktično, jz razumem Arabce. In tud kakšnim ne bi smel dovolit vozit, ker so zaslepljeni z mrežami predsodkov.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !