K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

London: Day 2

Objavil klobi, dne 23.08.2007

Spat sem šel ob treh, ker se je poker zavlekel. Ena čudna budilka, ki se je ni dalo ugasniti je zvonila ob petih zjutraj1 …. Vstala sva okoli devetih, ker sva se mogla spokat do desetih iz hostla ker so imeli neko požarno inšpekcijo. Čakalo naju je sladko presenečenje v obliki zastonj zajtrka, zato sva jedla Nutelo na kruhu in pila mleko2. Nato sva kupila tednsko Oyster card, kar pomeni da lahk cel tedn neomejeno uporabljava vse javne prevoze (buse in podzemno). Šla na podzemno in pol izstopila na Waterloo station kjer sem si privoščil Starbucks coffe to go. Nesladkano…. Veliko… Pismo je blo teko spit… Z zemljevidom v roki me je mlajši bratec vodil proti London Eye3. Pot naju je popeljala mimo enega bolšjaka kjer sem si kupil vinilko Lou Reed – Transformer. Potem sva lutala nekaj cajta, in ugotovila da sva malo zašla4 iz poti in se potem znajdla pred Imperial War Museum kjer sva preživela vsaj naslednje tri ure, ker se res ne moreš nagledat vsega. Ogromen muzej ki te popelje od prve svetovne do sedanjosti. Najbolj se mi je v spomin vtisnila razstava o otrocih druge svetovne vojne, medtem ko bratec pravi da mu je V2 impresiven eksponat in prisega tudi na razstavo o D-day-u in o bitkah med rusi in nemci.

Potem sva se odpravila na kosilo, jedla v nekem mejhnem piščančjem fast foodu, svinjsko pekoče in mastno5 Medtem naju je ujel dež. Zanimivo je bilo to da je dež motil zelo malo ljudi, tudi turisti so še vedno hodili naokoli. Ko sva končno opazila Oko, sem si kupil se eno angleško zastavico. Kupila sva svinjsko drage karte za Oko in Madame Tussauds6. Vožnja je bila zanimiva a ni bila vredna take cene, če si res želite nepozabno vožnjo z Očesom so mi priporočili, da se nanj odpravite zvečer, ravno ko sonce7 zahaja in London postane oranžen in res lep.

( sliko je naredila ena izmed stanovalk hostla )

Opazila sva da “Keep off the grass” v Londonu ne obstaja, ljudje v gručah hodijo po najlepši travi čeprav je zraven dostojna potka.

V bližini se je dogajala tudi razstava Star Wars8 in Dalija in Picasa. Ko sva malo posedla na reeees udobnih foteljih v County Hall-u, kjer moraš sicer sam po kavo, sva se odločila da greva pogeldat še Westminister. Zadeva je zeloo varovana. Pred parlamentom sem se slikal z dvema policajema, ki sta sumljivo gledala Zmešnjavco9, v ozadju pa lahko vidite močno oboroženega policista. Na poti do Očesa do Westministra me je pet ljudi prosilo naj jih slikam ob Big Benu, najbrž zato ker Zmešnjavca visi na trakcu od Nikona ;) .

Ko sva še malo lutala okoli sva čisto po nesreči odkrila slovensko veleposlaništvo. Ki se skriva v neposredni bližini Westministra.

Medtem so naju ustavili člani združenja OneVoice, ki se zavzema za mir na bližnjem vzhodu. Eden izmed razdeljevalcev letakov ni imel več pametnih idej in je ob vsakem letaku, kar ponujal “Peace in the middle east” ;) . Ženska, ki nama je razlagala bistvo združenja je dejala da ve kje je Slovenija, toda ob vprašanju kje natančno padla v zadrego in izjavila da v EU…

Zvečer je sledil spet en zdrav obrok. In nato zaslužen spanec, ki nama ga je naslednje noči primanjkovalo.

Nadaljevanje >> London: Day 3

 1. tudi ko sem jo vrgel na tla se ni ugasnila, lastnik budilke pa je naprej spal []
 2. vseh deset dni sem v Londonu jedel bolj zdrave zajtrke kot doma []
 3. kolo za pelat da vidš cel London iz zraka []
 4. London Eye je res majhna zadeva, ki se jo komaj opazi []
 5. zato je bratec skočil v trgovino in prnesel nek res sladek sok… JAO… jzt pa v jok []
 6. v paketu so cenejše za par funtov []
 7. če je sonce []
 8. spet predraga vstopnina kar 16 funtov []
 9. naša mednarodna igrača, ki gre na vsa potovanja po svetu []
 • Share/Bookmark

En odgovor v “London: Day 2”

 1. klobi klobi pravi:

  London: Day 3

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !