K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Različni vidiki evolucije sveta in človeštva v video posnetkih

Objavil Janša Nejc, dne 14.06.2007

Fosili, vzorci, kosti, vesolje samo, nam vedno znova dokazujejo, da je obstajalo življenje pred več kot 100 miljoni let. Vsa ta evolucija je zelo počasi napredovala, tako počasi, da se teh naših 2000 in več let civilizacije z njo ne more primerjati. Kar predstavljajte si, da bi mogli čakati 100.000 let do odkritja npr. žarnice ali pa parnega stroja. In ravno zato si nekako filmska industrija ni mogla privoščiti tako veliko čakanje. Rajši so ubrali preprosto krajšo pot. Vzeli so najpomembnejše stvari, jih dali v super super hitre posnetke, da se je nekako videlo, kako se je vsa ta evolucija preoblikovala. Ko so prišli do kakšnih pomembnih dogodkov, so se tam ustavili in pokazali v realnem času, kaj vse se je takrat počelo.


Verjetno obstaja zelo veliko video zapisov o tej temi, vendar bi jaz pokazal tiste, ki so mi ostali najbolj v spominu. Na mojo veliko žalost nisem na internetu dobil posnetka iz risanke Fantasia iz leta 1940, kjer je ob zvokih klasične glasbe ( “Rite of Spring” Igor Stravinski) predstavljena ravno ta začetna evolucija celotnega vesolja in pa tudi naše Zemlje. Je pa res vreden ogleda, ne samo ta posnetek, ampak tudi celotna risanka.

Drugi posnetek je iz filma 2001: A Space Odyssey. Na malce samosvoj način je prikazana evolucija opičnjakov, vendar zelo zelo nazorno in pa veličastno. Pustite monolit pri strani, tudi opičnjaki so po svoji pameti prišli do spoznanja, da se da tudi uporabljati kost oz. ostale predmete za lažje preživetje. S tem, kako so znali uporabljati pamet, se je začela evolucija Homo Sapiensa. In ravno to prikazuje ta posnetek. Glasba je ravno tako veličastna, kot je veličasten ta dogodek. Seveda film priporočam vsem.

YouTube slika preogleda

Tudi glasbeniki so v svojih videospotih obravnavali to tematiko na svoj način. Včasih v neskladju z različnimi teorijami, kakor jim je dala domišlija krila, so prikazali vse to na različe načine. V teh dveh videospotih je ena evolucija prikazana v obliki risanke, druga pa v računalniški animaciji. Obe pa pustita pečat vsem, ki si posnetke pogledajo.

YouTube slika preogleda

Fatboy Slim: “Right Here, Right Now”
YouTube slika preogleda

Pearl Jam: “Do The Evolution”

Tudi ustvarjalci Simpsonov so se odloči, da nam prikažejo njihov pogled na evolucijo :D .
YouTube slika preogleda

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Različni vidiki evolucije sveta in človeštva v video posnetkih”

  1. daniyel daniyel pravi:

    Be like Homer!!Simpsonovi najbolj natančno prikazujejo evolucijo!! hehe :D

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !