K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Največje in najboljše dirke vseh časov – deseti del

Objavil Janša Nejc, dne 26.05.2007

Portugalska 1985 – Estoril

Že od njegovega začetka ne moremo mimo Ayrtona Senne in njegovih podvigov na dežju. V mojem prejšnjem opisu najboljših dirk je prvič zablestel Ayrto Senna, naslednjič pa je na tej dirki, ko si je privozil svojo prvo zmago v karieri. In to na dežju in v razmerah, skoraj nemogočih za vožnjo. V kvalifikacijah je Ayrton Senna kot je bilo potem v njegovi navadi deklasiral tekmece in osvojil pole position pred Alainom Prostom. Naslednji dan pa se je usul dež.

Na startu je najbolje potegnil Senna, za njim pa se je razvrstil njegov moštveni kolega De Angelis in pa Prost. Senna je v uvodnih krogih takoj ušel tekmecem, vodil je skozi vso dirko, vozil kot vedno na meji, navdušil strokovnjake in celotno javnost. In na koncu zmagal! Dobil je svoj prvi “trojček” – bil je najhitrejši v kvalifikacijah, zmagal je na dirki in pa postavil je najhitrejši krog dirke. Še Prost mu ni mogel dohajati (na dodanem videu boste videli, kako ga je na ravnini zaneslo direktno v ograjo). V zgodovino bo šla ravno slika zgoraj: eden najboljših voznikov v enem od najlepših bolidov formule ena nasploh (ki tudi zaseda mesto na moji objavi o najlepših bolidih F1 vseh časov). Po tej dirki je bilo ime Senna povsod znano. Ni kaj, pravi mojster za dež!

YouTube slika preogleda

Potek celotne dirke s Senno za komentatorsko mizo

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Največje in najboljše dirke vseh časov – deseti del”

  1. kruzi pravi:

    ej svaka ti čast stari za tele posnetke pa informacije : >

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !