K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Finale Herojev in 24

Objavil klobi, dne 22.05.2007

[no spoilers] Poglejmo si najprej dva finala sezon 24 in Heroes

Heroes

Orgazmično… Najprej Heroji. Heroji so začeli z idejo ki so jo le še izpopolnjevali. Serija spominja na strip in v njej je veliko stripovskih elementov. Lahko bi jo primerjal tud z Sin City-em. Glede na njeno popularnost mislim, da bomo gledali vsaj pet sezon. Tematika je pisana na kožo ameriški publiki. Sezona se ne konča z tako velikim cliffhangerjem kot sem mislil da se bo… Na wikipedi-ji piše za finale sezone:

“Isaac’s horrible predictions begin to unfold, and the ordinary people with extraordinary abilities face moments of pain and peril in Kirby Plaza with unflinching heroism as the first volume of “Heroes” comes to a close – and the next one begins”


Naslednja sezona bo štela 30 delo (24+6) sestavljena iz druge sezone (Volume 2: Generations) in spinoff serije Heroes: Origins v kateri nam bodo predstavili nove heroje in tisti ki bo zmagal na internetnem glasovanju se bo pridružil tretji sezoni. Druga sezona se bo ukvarjala “glavnimi” družinami Nakamura, Petrelli in Linderman.

24

Duplo del finala sezone 24 nam je prinesel konec šestega dne/sezone. To je serija ki ubija z clffhangerj… resno… začneš premišljevati kako bi poškodoval scenariste in producente… Zadnja dva dela razpleteta ogromno niti, več kot prejšnja finala in ponudita manj novih zapletov… Zdaj pa čakat na izid prikolice za novo sezono.

Serija je v tej sezoni predstavila nov lik ki je zelo podoben Jacku, ki bi bil lahko to njegova zamenjava če bi Keither odšel iz serije.Začetek naslednje sezone bo spet zanimiv. Medtem ko čakamo pa imamo na netu imamo dve spinoff seriji rookie in day zero. Pa še to: posneli bodo vsaj še dve sezoni!

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Finale Herojev in 24”

 1. nomis pravi:

  Eh, nad samim velikim finalom nisem bil nič kaj navdušen.
  SPOILER WARNING!
  Po delu, kjer kaže Hirota v prihodosti, je raven serije padla, saj je bila tista epizoda neznanski presežek. Temačno, akcijsko, hitro, hardcore, skrivnostno, nepredvidljivo. To se je vse potem nekako zaključilo. Tempo se je upočasnil, predvidljivost in ameriškost sta narasli. Mi je kar nekako žal serije, saj je s tistim delom ogromno obetala, nato pa popustila, kakor npr. Rome na koncu. Če je hard, je hard, ne pa da se menja razpoloženja. Sploh pa so v zadnjih delih šok elementi precej popustili. Sylar je ujel Nuclear-mana. Jee, what a surprise, that was completely unexpected. Da tistega zaključka na plazi sploh ne omenjam. Sem mislil, da gledam Heroje, ampak Harry Potter element me je za trenutek vendarle zmedel. Mislim, vraga, če se pobijate, se pobijajte. Ne pa Love conqers all. Sem kar malo razočaran. Serija je ves čas delovala nekako manj-ameriško kot preostala večina, vendar pa je na koncu vse nadoknadila. Preveč happy-end. Ni bilo nekega closure. Bom nehal pizdit. Škoda, da so po taki sezoni tako slabo zaključili.

 2. nomis pravi:

  eh, pozabil napisat – to leti na Heores. 24 ne gledam.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !