K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Richard Burns Rally

Objavil Janša Nejc, dne 14.05.2007

Presneto težka rally igra! To je bil moj prvi izrečeni stavek, ko sem poksusil to igrico. Že po prvem ovinku me je zaneslo ven iz ceste. Pa se nisem dal, zato sem se počasi privajal igri, a vseeno sem še vedno delal napake. Prišel sem nekako do zaključka, da moram za to igro nabaviti interaktivni volan in pa pedala, da se bom lahko bolje kosal s progo in pa tekmovalci.

Igra je bila sicer narejena leta 2004, naredil pa jo je SCi, dokaj neznan izdelovalec računalniških iger. Igra se ponaša z neverjetno dobro grafiko, izjemno natančno dodelano vožnjo, kopico nastavitev dirkalnika, realno dolgimi progami – vozi se tudi po 8 minut na etapo, lahko tudi tekmuješ z Richardom Burnsom. Za tiste, ki igrajo na tipkovnici in začenjajo prvenstvo, jim takoj svetujem, da grejo rookie level, ker se s tem privajajo igri, tekmovalci pa tudi niso tako dobri. Seveda ne manjka tudi zelo poučna in dobra rally šola, kjer se naučite vseh skrivnosti rally dirkanja. Torej, ko boste pripli do professional levela boste verjetno že znali zelo dobro obvladati vaš rally avto na vseh progah. Kar je zelo priporočljivo za videti, preden greste na progo, so ob strani napotki, kako naj bi se moglo dirkati, ker sem se večkrat po njih zgledoval in seveda s tem dosegal zelo dobre relzutate :)

Slabe lastnosti pa te igre pa so: premalo prog oz. etap (manjka kakšna side by side krožna dirka, kot jo ima Colin Mcrae igra), premalo avtomobilov(Subaru Imperza 03, Mitsubishi Lancer Evo VIII, Toyota Corolla, Hyundai Accent, Subaru Impreza 00, Peugeot 206, Citroen Xsara in pa Mg ZR), premalo zornih kotov za kamere (pogrešam še kakšno kamero za dirkalnikom) to pa je tudi vse. Sicer pa lahko tudi zamenjate avtomobile in pa barve avtomobilov, če vam niso ti všeč. Vse se najde tukaj, kjr imajo še kaj več kot samo nove avtomobile za downloadat. Ko kakšno stvar potegneš iz neta, so ponavadi v zipu še napotki, kako moraš spremeniti izvorno kodo, da bo iga delovala tako, kot boš ti hotel. Na tej strani je bil RBR izbran za najboljšo igro leta 2004, tako da je na vas, da jo poskusite. Meni ni žal, a vendar če nimate živcev za takšno dirkanje, lahko vsaj poskusite, drugače pa je malce pretežka za vas.

P.S.: Za tiste najbolj zagrete: Ta igra ima tudi slovensko državno prvenstvo, kjer lahko z ostalimi Slovenci tekmujete med seboj, pri tem pa se rally-ji tako točkujejo, kot se točkuje v slovenskem prvenstvu.

YouTube slika preogleda

Ena kratka etapa, da vidite, kako izgleda vse skupaj – vozil je zelo dober voznik!

YouTube slika preogleda

Pa še nesreče, da vidite, kako realistična je ta igra

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “Richard Burns Rally”

 1. ZoRRo pravi:

  Volan je nuja za tale špil… na tipke lahko kar pozabiš. Če že ne letis s ceste na vsakem ovinku je nemogoče doseči kakšen spodoben čas.

 2. Janša Nejc Janša Nejc pravi:

  No, sej jest sm na tipkovnici že naredu tasrednji level, pa tud nekje sm že postavu rekord proge(se pravi bolši cajt, kt je na začetku postavljen). Za kej več pa seveda volan

 3. ZoRRo pravi:

  Pol si pa kr majstor… jaz sem probal malo s tipkami pa ni blo za nikamor :) Tko da po pravici povedano kaj dost nisem treniral… :)

 4. Klun pravi:

  Igra ne igrica

 5. Janša Nejc Janša Nejc pravi:

  ok, popravlam :)

 6. vkthpdzecw pravi:

  Hello! Good Site! Thanks you!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !