K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

“Most people go out and work for a living instead of dragging their friends from one disaster to another.”

Objavil tevta, dne 13.05.2007

MacGuyver je krasen icebreaker, tako da se ga bom tudi danes, za prvi blog, malce poslužila…Sicer nisem nikoli imela neke volje, da bi gledala njegove norčije in akrobacije…sem pa zasledila nekaj od njegovih najbolj vratolomnih idej:

- luknjo, ki jo je naredila žveplena kislina, je zamašil s čokolado (hmmmm, why didn’t I think of that)

- z navrtanimi bambusovimi palicami, v katere da pepel in riževo žganje in jih vozi za avtomobilom, naredi dimno zaveso (kako priročno za slovenske razmere)

- prva uporaba sponke za papir; z vrvico in sponko, ki jo zapne na obleko neke ženske, ustvari diverzijo, tako da jo sleče

- popravi pregorelo varovalko tako, da jo ovije z ovitkom od žvečilnega (to nam da vedet, kako stara je serija, saj zdej skoraj ne dobiš teh žvečilnih); očitno je MacGuyverja podpiral kak Wrigley, saj je v eni od kasnejših serij uporabil tak ovitek za trnek…

- uporabil je tudi čistilo za pečice ter mleko kot bazo, s katero je nevtraliziral nevarno kislino

MacGuyver je ena izmed tistih ikon, k je doživela najboljše omembe v serijah…..tako sweet serijah……..in tako kvlt omembe…..da se spodobi jih omeniti. Recimo sestri od Marge Simpson, Patty in Selma, se jih še spomnite?

Patty in Selma Bouvier

No, poleg verižnega kajenja je bil njun trademark tudi to, da sta vedno gledali MacGuyverja. Selma se v enaindvajsetem delu tretje sezone (Black Widower) skorajda ne poroči s Sideshow Bobom, ker ga on prezira….(o tem liku Boba, Kelseyju in njegovemu Frasier bratu kdaj kasneje)…Baje da naj bi bila fascinacija Andersona, ki igra MacGuyverja, nad Simpsoni tako velika, da se je celo sam ponudil, da bi posodil glas liku iz lanske sezone (to je, sezone 2006) Kiss Kiss, Bang Bangalore (no, naslovi delov risanih serij so tudi zanimiva tema, ki se je moram dotakniti v enem od prihodnjih blogov).

Ali pa Peter Griffin, ki v drugi sezoni, ko bi moral rešiti svojega psa Briana…pošlje pismo:

“Dear MacGuyver, enclosed is a rubber band, a paper clip and a drinking straw. Please, save my dog.”

Nihče ne ovira MacGuyverja, da ne bi naredil kake šale tudi sam nase. Recimo v reklami. Ali na spletni strani.

Long live the king.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v ““Most people go out and work for a living instead of dragging their friends from one disaster to another.””

  1. Blaž Blaž pravi:

    Sm gledu MacGuyverja zlo velik in mi je bla serija prov ušeč. Velikat smo se z frendi zafrkaval na njegov račun ksne dve leti nazaj, sicer pa Andersona bolj poznam iz ene mojih ljubših serij Stargate SG-1 kot Jacka O’Neilla. Mel je ful komičn lik s sarkastičnmu humorjam, ki je ful pozivu serijo, ko se je upokoju in so naštimal nov lik ni blo več isto.

  2. klobi klobi pravi:

    Vedno se je fajn spomniti takih legendarnih serij :D , mislim da je MacGuyver (z prvim imenom Angus :D ) postal lik, ki kljub temu da se “norčujejo” iz njega ohranja spoštovanje. In če so omenjene prav Stare Gate, se tudi tam notri pojavi povezava nanj .

    Super fajn članek, upamo da bo še več takih.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !