K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Največje in najboljše dirke vseh časov – tretji del

Objavil Janša Nejc, dne 4.05.2007

Nemčija, Nürburgring (Nordschleife) leta 1968

Nurburgring 1

VN Nemčije je bila 8 dirka sezone in Graham Hill je bil v vodstvu v skupnem seštevku. To leto je kraljevala ekipa Lotusa, je pa sezona poznana predvsem po tem, da se je na Hockenheimu ubil slavni Jim Clark (sicer na tekmovanju formule 2). Matra, pod vodstvom Kena Tyrella, se je ravno začela povzpenjati proti vrhu, saj je imela v svojih vrstah enkratnega voznika Jackie-ja Stewarta. Na tej slavni progi, ki ima 187 ovinkov, se je na kvalifikacijah v dežju najbolje znašel Jackie Ickx, ki je osvojil pole position. Stewart je bil šele šesti, a je dirkal z zlomljenim zapestjem.

Nurburgring 2

Na štartu je najbolje potegnil ravno Stewart in v istem krogu prevzel vodstvo. Na vsak krog je povečeval svojo prednost, postajal je vse hitreši, na koncu pa zmagal s prednostjo kar 4 minut in 13 sekund. Medtem, ko so mu drugi čestitali, je šele drugouvrščeni prišel na cilj. S to enkratno zmago se je Stewart približal vodilnemu Grahamu Hillu, a vendar je na koncu sezone zmagal Graham, Stewart pa je zasedel tretje mesto.

stewart

Po koncu dirke je rekel Stewart, da to ni bila ravno njegova najboljša dirka v življenju, ampak da so drugi vozniki peljali tako počasno. Ne more pa izbiti dejstva, da na najtežji progi po dežju s skoraj nično vidljivostjo s tako prednostjo prehiti tekmece, da je to bil dotik mojstra. Tako kot Fangio pred 11 leti na istem dirkališču.

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !