K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Zakaj je danes praznik?

Objavil Janša Nejc, dne 27.04.2007

27. april: danes je dan upora proti okupatorju. Na današnji dan je bila ustanovljena osvobodilna fronta slovenskega naroda v Ljubljani v hiši književnika Josipa Vidmarja. Pokazali smo v prihodnjih letih celemu svetu, kaj pomeni organizirani odpor in pri tem smo dodatno pomagali do hitrejšega konca druge svetovne vojne. Žalostna resnica je, da je to uspelo za ceno več tisočih življenj, med njimi tudi precej nedolžnih.

Za nekatere je ta dogodek svetla točka naše zgodovine. Vendar za kar se je zgodilo v prihodnje pa ne moremo biti ponosni. Slovenski narod se je praktično razdelil na dva tabora: na partizane in domobrance. 3 leta in potem še leta po drugi svetovni vojni so nam priča, da se take vojne ne smejo ponoviti. Več kot 100000 pobitih. Ne glede na to, da smo se borili za svobodo naroda, se kaj takega ne sme zgoditi.

In kaj sedaj, ko je od tega že več kot 60 let. Ostane nam samo spomin na padle, ki so žrtvovali življenja za nekaj, v kar so verovali. Praznik je torej spomin za vse, ki so se borili za njihove vnuke – to je nas. Počastimo jih, pa ne glede na to, ali so bili partizani, domobranci ali pa nedolžni ljudje.

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !