K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Kronika serije Stargate: SG-1 (tretji del)

Objavil klobi, dne 25.03.2007

Preden so se Zvezdna vrata vrtela na Sci-fi kanalu so se prvih pet sezon vrtela na tv kanalu Showtime. Glavna zasedba Zvezdnih vrat se ni veliko spreminjala, doživela pa je nekatere spremembe, ki so odmevale med publiko. Kot sem že povedal sta celotnih deset sezon v glavni zasedbi prebila le Tappingova in Judge. Shanks je zapustil serijo po koncu pete sezone, v šesti ga je zamenjal (meni osebno lik ni bil všeč) Corin Nemec kot Jonas Quinn.

No, po obširni medijski kampaniji in prvi izmed t.k. “save” strani serije Stargate (savedanieljackson.com)se je Shanks vrnil na začetku sedme sezone. Na koncu sedme sezone pa smo bili priča prvemu stalnemu odhodu iz glavne zasedbe. Odšel je Don S. Davis znan tudi kot general Hammond. Deveta sezona je pripeljala največjo polomijo v seriji – odhod Andersona. A juhej!, je pripeljala dva nova stalna lika general major Hank Landry (Beau Bridges) in polkovnik Cameron Mitchell (Ben Browder). Popularnost v deveti sezoni pa je igralki Claudia Black prineslo mesto v stalni zasedbi kot Vala Mal Doran.


Na začetku prve sezone se Američani naučijo uporabljati zvezdna vrata in ugotovijo, da so si nakopali nezemljansko nadlego v obliki super inteligentnih plazilcev, ki prevzamejo tvoje telo in ga z “kozmetičnimi” dodatki ohranjajo v maldosti. Goa’uld-i nastopajo v vseh sezonah Zvezdnih vrat, čeprav na koncu že v čisto drugačni obliki. Po tem ko ugotovijo, da ne obstaja samo ena parazitska kača ugotovijo tudi da imajo Sistemski vladarji (najmočnejši Goa’uld-i) svojo raso sužnjev. Zanimivo je dejstvo, da smo sprva videli samo črne Jaffa-je.

Prvi resnejši nasprotnik je bil goa’uld Apophis, Teal’c pa je bil njegov “prime”(prvi) Jaffa. Toda sreča je na naši strani, saj obstajajo tudi druge rase, ki se borijo proti Goa’uld-om. Presenetljivo vsi govorijo angleško :) , po mojem mnenju bi tu lahko naredili kakšen podoben trik kot Douglas Addams v Štoparskem vodniku po galaksiji, ko si v uho vtakneš ribico in potem razumeš vse :) .

Naslednjič: Kako premagati rasne probleme

  • Share/Bookmark

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !