K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Kronika serije Stargate: SG-1 (drugi del)

Objavil klobi, dne 21.03.2007

Leto 1997 je doživelo prvo sezono Stargate: SG-1 in s tem tudi nove like. Prvotnima glavnima likoma O’Neill-u (v seriji ima dva L-ja medtem ko v filmu samo enega) in dr. Jacksonu se pridružita stotnica Samantha Carter in Jaffa Teal’c. O’Neilla je igral Richard Dean Anderson znan tudi kot McGayver iz istoimenske serije, vlogo arheologa je prevzel Michael Shanks, Ammanda Tapping je postala polkovnica in Cristhoper Judge Teal’c. Zanmiva anekdota pravi da je Tappingova dobila vlogo ker je na avdiciji izdahnila tale stavek (potem ga tudi v filmu) :
“Amazing. This is what was missing from the dig at Giza. This is how they controlled it. It took us 15 years and 3 supercomputers to MacGyver a system for the gate on Earth. Look how small it is!”

Tapping, Andersen

Serija se začne eno leto po filmu. Nezemljani so prišli skozi Zvezdna vrata in pobili in ugrabili nekaj vojačkov. O’Neil-a zopet vpokličejo, ker mora odkriti kako so prišli nazaj. Ker se je film končal tako, da je vojska mislila, da je bil edini planet na katerega greš lahko z Zvednimi vrat uničen je moral O’Neill priznati, da je Jackson živ in srečen. Spet jim dajo sabo nuklearko in jih pošljejo čez (v ekipo O’Neill-u podtaknejo še Carterjevo). Sledi dramatičen zaplet, konča pa se tak da Jacksonu ugrabijo ženo in on zapriseže, da jo bo našel. Vsi se vrnejo na zemljo. V nadaljevanju iščejo Jacksonovo ženo in pri tem jih ujamejo in zaprejo v zapor. Iz tega zapora pa jim pomaga še zadnji član ekipe SG-1 Teal’c.

Naslednjič: Prva zgodbovna štorija(“arc”) o nezemljanskih plazilcih

 • Share/Bookmark

8 odgovorov v “Kronika serije Stargate: SG-1 (drugi del)”

 1. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  kaj za vraga?????????????

 2. dave pravi:

  Hahaha, to bo nekaterim tipom potegnlo tangice v rit, hahahaha….
  Ne daj se motit, kdo je zainteresiran, bo bral….., saj ni malo fanov.

 3. maya pravi:

  Meni so bile te “staregate” zmeraj všeč. So me za kratek čas odmaknile v drug svet.

 4. saskom pravi:

  stargatesg-1 je ena najboljših serij kar jih je kdaj bilo in žal mi je da so sg-1 nehali snemati prav prejšnjo sredo je izšel zadnji del
  so jih pa prddvajali deset let pa še spin-off mo dobili vsaj tega še niso skenslal

  bosta pa posneta še dva filma

  SAVE STARGATE SG-1

 5. Razor pravi:

  “The King is dead, long live the King!” – “SG1 is dead, long live SGA”

  Starigatarji veste kaj mislim s tem stavkom. ;) Drugače je pa SG1 uradno umrl s koncem 8. sezone, medtem ko sta bili 9. in 10. pravzaprav SGC (StarGate Command). Moje osebno mnenje je, da hvalabogu da so skenslali, ker sta bili zadni sezoni v sramoto pravemu SG1.

 6. tacmeister pravi:

  producenta Stargate SG-1 se tudi poigravata z idejo, da bi naredila še eno novo (tretjo) serijo, poleg SGA in SG-1, ki se naj bi (če se bo zgodilo) začela predvajati leta 2008…bila naj bi v stilu SG-1, v realnem času in komično obarvana :)

  vir: http://www.gateworld.net/news/2007/01/producers_speak_out_on_third_ser.shtml

  za tiste, ki še ne vedo in ki jim je všeč Stargate Atlantis in Amanda Tapping iz SG-1…v četrti sezoni SGA naj bi se pojavila kot redna igralka – v 14 od 20 epizod!

 7. tacmeister pravi:

  glede bodočih dveh filmov pa še to:

  - prvi naj bi se imenoval Stargate: The Ark of Truth in naj bi končal vojno z Ori…izšel naj bi na DVDju nekje v jeseni

  - drugi film bo nosil naslov Stargate: Continuum, zgodba pa naj bi se nanašala na potovanje v preteklost…v tem filmu bo igral tudi Richard Dean Anderson! :)

  vir: http://www.gateworld.net/news/2007/01/mgm_reveals_movie_storylines.shtml

 8. Razor pravi:

  “za tiste, ki še ne vedo in ki jim je všeč Stargate Atlantis in Amanda Tapping iz SG-1…v četrti sezoni SGA naj bi se pojavila kot redna igralka – v 14 od 20 epizod!”

  S to potezo bodo ubili še SGA, čeprav Carterca raztura, bo tu samo v škodo McCayu. :(

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !