K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Risanke in stare gate

Objavil klobi, dne 10.02.2007Neverjetno ampak dokončali smo zaključek fillerjev serije Naruto. Po mojih podatkih najdaljša filler saga vseh časov (prekosila je celo Dragonball Z) se je zaključila z uradnim 220 delom serije. Naslednji del bo oštevilčen z številko 1, ker bo serija dobila podnaslov Shipuden, dobeseden angleški prevod Huricane Chronichles. Naslednji del se začne 2 leti in pol po zadnjem delu. Vse ostalo naj bo presenečenje :) (za tiste ki niste spremljali fillerjev)


Kiba je serija, ki ima zanimiv potencial… Zaenkrat je izšlo 44 delov, ki so postregli z zanimivo zgodbo. Zanimivo dejstvo je, da je to serija, ki kot mnoge pred njo spada v t.i. trading-card-game-tie-in animacijo. Vendar se po mojem mnenju zelo razlikuje od recimo Yu-Gi-Oh! ali pa iz podobnega žanra recimo Bey-Blade. Zanimivo je tudi, da v seriji sploh ne nastopajo karte, kar bi bilo z komercialne strani logično. Liki celo umirajo in obstajajo tudi ne tako plitka psihološka zgodba glavnega junaka in ostalih. Res priporočam.

Bleach 114 je bil dokaj dolgočasen a je imel zanimiv konec :) zanimivo pa je gledati kako Ichigo bije notranji boj in kako ga to spreminja.
Death Note 16 je spet postregel z takimi preobrati, ki jim komaj slediš. Serija se bliža koncu in hkrati dosega svoj višek, upam si trditi da bo serija, posebej zdaj ko so jo licenzirali, dosegla velik uspeh tudi izven japonske.

Šokiralo me je dejstvo, da je v tej sezoni Stargate: Atlantis samo 20 delov! Seveda se sezona konča tako napeto, da bom lahko med čakanjem na četrto sezono izgubil živce. Mogoče me bo potolažilo dejstvo, da ima za naslednjo sezono Atlantisa za 13 epizod podpisano pogodbo Amanda Tapping aka. Samantha Carter iz Stargate: SG1.

Če še ne veste (najbrž pa), v zadnji 10 sezoni Stargate: SG1 ne bodo uničili Ori-jev ampak bodo to naredili v filmu, ki bo sledil koncu serije, nato pa lahko zaenkrat pričakujete še vsaj en film priljubljenih SG1. Oba filma bosta izšla takoj na DVD-ju.

 • Share/Bookmark

7 odgovorov v “Risanke in stare gate”

 1. Razor pravi:

  “Šokiralo me je dejstvo, da je v tej sezoni Stargate: Atlantis samo 20 delov!”

  Koliko pa naj bi jih bilo? 20 delov je narmomalno sezonsko število epizod, 10 epizod prva polovica, 10 epizod druga polovica, klasično 10 in 11 del sta povezana (to be continued).

 2. klobi klobi pravi:

  Razor prosim naštej mi nekaj serij pri katerih je sezona dolga 20 delov.
  (res, jaz se trenutno ne spomnim nobene)
  Pa če pogledamo samo pri SG-1:
  1.sezona:21
  2.sezona:22
  3.sezona:22
  4.sezona:22
  5.sezona:22
  6.sezona:22
  7.sezona:22
  8.sezona:20
  9.sezona:20
  10.sezona:20
  se pravi da je bilo prvih 7 sezon daljših od 20 delov, medtem ko je Atlantis šele na koncu tretje in ima široko bazo oboževalcev, kar se je naprimer pokazalo že z iniciativo http://www.savecarsonbeckett.com/ .

 3. Razor pravi:

  Kje sem omenjal SG-1?

  20 delov je normalno sezonsko število epizod, možne variacije.

 4. klobi klobi pravi:

  Poglejmo malo statistike(povprečno delov na sezono):
  (mislim da lahko sklepamo da 20 ni normalno število epizod)
  Smallville 23
  Prison Break 22
  Heroes (1 sezona) 23
  Lost 23
  24 24
  Supernatural 22
  Buffy The Vampire Slayer 22
  The X-Files 22
  House M.D. 23

  No res pa je da vem za še eno serijo kjer sta druga in tretja sezona dolgi dvajset delov: Battlestar Galactica.

 5. kjh pravi:

  eh kr neki

 6. klobi klobi pravi:

  em… khj, sej je fajn, da komentiraš, samo naslednjič pokomentiraj z kakšnim boljšim razlogom…

 7. Razor pravi:

  Klobi ne razumeš, jest sem striktno govoril za SGA, medtem ko mi ti mečeš vse ostalo noter. Vse tri sezone SGA so imele 20 delov.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !