K.L.O.B.I.

Kronika Labilnega Obširnega Blogerskega Individuuma

Angleško pivo in plača

Objavil klobi, dne 2.02.2007

Izvidnica v Londonu poroča, da imajo tam zgoraj prodajajo od 7,5 do 9% pivo (mislm da pri nas dobiš samo 4,9% Unione in Laške za kaj bolj alkoholno pivo pa ne vem) . In da si po petih pirih 8% piva rahlo tipsy…
Zanimiva novica je bila tudi, da so srečali Kitajca ki je zaposlen pri BBc-ju in dobi 200 funtov plače na dan. Preprost račun pravi da če pomožiš 200 z 5 in to z 350 dobiš 350k stare slovenske enote tolarjev. Sploh ne vem zakaj bi si iskal službo v Sloveniji…

Pripis: Kitajec je računalničar, ti vedno dobijo zadosti keša, pa čisto prav je napisano da dobi 200 funtov plače na dan, razlika z ostalim svetom pa je da zunaj Slovenije svojo plačo ponavadi navedeš v bruto znesku, da se pol lahko več sliši :)

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “Angleško pivo in plača”

 1. mijau pravi:

  Kolikor vem, dajejo v Angliji plačo tedensko. Najbrž od tod lapsus.

 2. virenque pravi:

  Izvidnico bi še prašal, koliko stane tisto pivo in nato primerjal s plačo…problem je ker ne moreš gor delat in tu živet. Drugače se pa fajn sliš 1000 funtov na dan.. :D

 3. virenque pravi:

  Na teden..

 4. loondon pravi:

  Tisto pivo ( 0,5L;7,5%) stane 0,86 evra. Glede na ceno podobnih substanc v Merkatorju ( kolikor vem je tam Laško 3,16 evra), je to skoraj zastonj. Cena normalnih pirov se giblje okol 1,5 evra. Seveda je govor o cenah v trgovinah.
  Glede plač v Londonu pa takole: Ne dobijo samo Kitajci dobrih služb. Vsi izobraženi si lahko manejo roke ob številkah na računu. Izplačajo jih večinoma tedensko, to je res. Ampak tist Kitajc ima 200 funtov neto na dan, že vse lepo preračunano in polepšano; brez prispevkov in drugih davkov.
  Še neki bi dodal glede izobrazbe: tukaj šteje vsak izpit, mesečna šola, razne izkušnje…skratka vse kar si kadarkoli počel. Stanje v vrsti za brezplačen telefon, sopara…kličeš…no thank you. Vstaneš, zbereš še neki številk in spet ponoviš krog. Po treh urah zaključiš in greš raztaljevat življenjepise po pubih, raznih nakupovalnih centrih in drugih potencialnih zaposlitvenih lokacijah. Na koncu greš povprašat po deloviščih, če rabijo kakšno pomoč (plača na roke). Zvečer se zvališ v posteljo za katero boš moral kmalu spet plačat.
  S primerno izobrazbo bi samo poslal življenjepis in sigurno službo tudi dobil. Zato: pljunit v roke in že enkrat narest tisto diplomo in še kej več!

 5. virenque pravi:

  3,16 eur??

 6. klobi klobi pravi:

  em… loondon je napako naredil zaradi napačnih podatkov iz Slovenije :) . Cena 3,16 eur je cena za 4 pločevnike pira(eno pivo 0,79 eur). Se opravičujem za napako.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !